2x focaccia bakmix

€--,--
Levertijd: 1-2 werkdagen

Wat is nou lekkerder dan versgebakken brood?

Zelfgemaakt brood! Want zelfgemaakt smaakt altijd beter:)

Met deze supersnelle focaccia verander je in een mum van tijd een heuse bak-held(in). Je hoeft er enkel wat olijfolie en lauwwarm water toe te voegen, de rest laat je aan je mixer over. Dan komst het lastige... uurtje wachten en nog 20 minuutjes afbakken... 

Enige nadeel is dat deze overheerlijk focaccia binnen 5 minuten op is... zo lekker is ze! Gelukkig heb je er twee bakmixen, dus niets aan de hand! 

Inhoud:

2x 250gr. Focaccia bakmix

2x olijfolie

Kuidenmengsel

Olijven

Zelf toevoegen (per eenheid)

4 el olijolie

180ml lauwwarm water

Overig:

Bakvorm 23/24cm

Bakpapier

(Hand)mixer

Stap1. Leg het bakpapier op debodem van de bakvorm.

Stap 2 Doe de focaccia mix in eenruime kom en voeg 2 el olie en 180 ml lauwwarm water.

Stap 3. Mix het deeg met een(hand)mixer in ongeveer 8 min. tot eenlicht kleverig en elastisch deeg. Hetdeeg hoort een beetje nat, plakkerig enelastisch te zijn.

Stap 4. Besprenkel de bakpapiermet olie in en leg het deeg erin. Laatafgedekt met een schone theedoek1 uur rijzen op een warme, tochtvrijeplek, tot het in volume is verdubbeld.

Stap5. Verwarm de oven voor op220ºC.

Stap 6. Rek het deeg voorzichtig uit totdat de bakvorm volledig “bekleed”is met het deeg.

Stap 7. Vet je vingers een beetje in en prik de gaatjes in het deeg (bijna tot de bodem). Besprenkel het deegmet de rest van de olie en de Bake me kruidenmix. Bak de focaccia in het midden van de oven in ca. 25 min.goudbruin en gaar.

Enjoy!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen