Apple Walnut Caramel cakemix
Levertijd: | 1-2 werkdagen |
Een zelfgemaakte appeltaart, daar wordt toch iedereen blij van!
Na deze appeltaart geproefd te hebben, wil je nooit meer iets anders. Een luxe appeltaart om ook "zomaar" te maken. Met maar liefst 200 gram walnoten en 150 gram huisgemaakte karamel! Een complete bakmix voor een niet traditionele appeltaart!
Op zoek naar een ideaal cadeau of relatiegeschenk?
Hoe leuk is het om deze bakmix aan iemand te schenken?! Je vult verzendadres in en wij zorgen ervoor dat de bakmix als een mooi geschenk aankomt!
Inhoud 10-12 personen:
400 gram cakemix
150 gram walnoten
walnoten (decoratie)
150 gram karamel
Zelf toevoegen:
700 gram geschilde appels, in partjes gesneden (liefst Jonagold)
(1 kg ongeschilde appels)
200 gram ongezouten boter
4 eieren
Kaneel
Overig:
Bakpapier
Bakvorm 24cm
How to:
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Vet de bakvorm in. Snijd de appels in partjes, voeg kaneel en de grof gehakte walnoten toe en zet even apart.
Stap 2 Meng de boter zacht, voeg de eieren en de cakemix toe. Roer met de hand tot een gladde massa. Klop het vervolgens met een mixer +/- 3 minuten luchtig op.
Stap 3 Voeg de appels en walnoten toe en meng door het beslag. Giet het beslag in een bakvorm.
Stap 4 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 50 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).
Bestrooi de taart met de overige walnoten en spuit er karamel over zodat de walnoten blijven plakken.