Baktips. Hoe zorg je ervoor dat je taart altijd perfect bakt.

Op deze pagina lees  een veel  tips en tricks. Wil je alle Bake me recepten nalezen, dan kan dat hier. Daar lees je ook alles over nieuwe mixen. 

Bewaren:

Bewaar je baksel in een taartdoos of in huishoudfolie en dan niet langer dan 4-5 dagen op een koele plek. Dadeltaart en Rocky Road kunnen ook langer bewaard worden, maar overdrijf niet hé

Taart kan je ook invriezen, laat het daarna langzaam in de koelkast ontdooien.

Bakpapier:

Nat bakpapier is makkelijker te vormen naar de bakvorm. Voordat je bakpapier in de vorm doet maak het papier eerst nat onder de kraan. Maak er een prop van en knijp het uit en bekleed je vorm ermee 

Eieren en boter

Eieren moeten altijd op kamer temperatuur zijn! ECHT! Dat geldt overigens ook voor je boter en alle overige ingrediënten! Vooral de "cake achtige" zoals Red Velvet, Coffee Hazelnut en White Chocolate Honey zijn hier bij gebaat. 

Botercreme (Carrotcake en Coffee Hazelnut)

Is je botercreme te slap? Dan is je boter wellicht te warm geweest. Leg het even in de koelkast weg en klop het mengsel vervolgens verder.

Is je botercreme te hard? Dan is je boter wellicht… ja, je raadt het al… te hard! Je kan het mengsel even verder op kamer temperatuur laten komen, au bain-marie opwarmen of even een föhn erop. Daarna verder doorgaan met kloppen.

Te veel botercreme? Vries het gewoon in! Je kan het daarna rustig in de koelkast laten ontdooien, klop het daarna nog wel even op!

Chocolade smelten in de magnetron

Steeds 30-40 seconden, even roeren en indien nodig steeds herhalen totdat de chocolade volledig is gesmolten. Doe chocolade (vooral niet de witte variant) niet te lang in de magnetron, dan “verbrandt” je chocolade als het ware. Je kan het niet meer goed verwerken. Wees hier bewust van.

Ganache

Verwarm eerst de slagroom tegen het kookpunt aan. Haal het van de warmtebron en meng dan de chocolade erdoor, totdat de chocolade is gesmolten. Laat het afkoelen, maar roer het regelmatig door. Als het mengsel afgekoeld is, zet het nog een paar uur in de koelkast. Blijf roeren. Klop de ganache daarna op tot slagroom dikte. Je moet het kunnen smeren op de taart!

HET IS ECHT SUPER BELANGRIJK DAT JE GANACHE GOED AFGEKOELD IS. ALS JE GANACHE DIKTE VAN GRIEKSE YOGHURT IS, DAN IS DAT PERFECT! 

Ganache in de schift?

Geen stress, bij afgekoelde ganache kan je wat (eetlepel) warme water toevoegen. Bij (nog) warme ganache kan je wat (eetlepel) koud water toevoegen. Roer het geheel rustig door.  

Heb je zelf handige tips? Stuur ze door naar [email protected]