Recepten voor Bake me bakmixen

Hier vind je alle Bake me recepten, inclusief een paar die (nog) niet op de markt zijn.

Inhoud van de Bake me bakmixen is per bakpakker natuurlijk anders. Alle recepten zijn door ons zelf ontwikkeld en de mixen worden door ons team gemengd, afgewogen en verpakt. We raden het aan, vooral voor de bakkers in spe, om recepten nauwkeurig te volgen. Voor de meer ervaren bakkers, je kan natuurlijk naar hartelust variëren! 

Mocht je vragen hebben over de bereidingswijze of over iets anders, we zijn makkelijk via [email protected] maar ook via Instagram of Facebook reageren we vrijwel direct:)  

Alle mixen zijn verkrijgbaar in onze webshop

 

“The real thing” Carrot cake.

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Hak de pecannoten grof.

Stap 2 Meng de olie, wortel, gehakte pecannoten, rozijnen en eieren met een mixer of garde in een kom. Voeg de cakemix toe, zorg dat alles goed vermengd is en giet het beslag in een bakvorm.

Stap 3 Bak de carrotcake in het midden van de oven in +/- 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).

Neem de cake uit de oven en laat op een rooster minstens 1 uur afkoelen.

De topping

Laat de boter (of roomkaas) zacht worden (niet smelten) roer de toppingmix erdoor (eerst met een lepel) en daarna met een mixer, tot er een glad mengsel ontstaat. (+/- 15 min.)

Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal om af te koelen. Strijk de topping met een spatel over de cake uit.

 

White chocolate honey

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Stap 2 Meng de boter zacht, voeg de eieren, twee honingsticks en cakemix toe. Roer met een lepel tot een gladde massa. Klop het vervolgens met een mixer +/- 3 minuten luchtig op. Giet het beslag in een bakvorm.

Stap 3 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur op een rooster afkoelen.

De ganache

Doe de slagroom in een steelpan en breng het roerend aan kook. Haal van de warmtebron
af en voeg de witte chocolade drups en twee honingsticks toe. Roer totdat alle chocolade is gesmolten en er een egale glanzende massa is ontstaan.

Bewaar in de koelkast, laat goed afkoelen en roer tussendoor. Klop de ganache met een mixer op, totdat het (chocolade) slagroom is geworden. Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal. Strijk de topping met een spatel over de cake uit.

Let op: de ganache eerst goed laten afkoelen (dikte van Griekse yoghurt),voordat je het opklopt!

 

Coffee Hazelnut cake

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Stap 2 Meng 250 gram boter zacht, voeg de eieren en cakemix toe. Roer met de hand tot een gladde massa. Klop het vervolgens met een mixer +/- 3 minuten luchtig op. Giet het beslag in een bakvorm.

Stap 3 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).

Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur op een rooster afkoelen.

De topping

Laat 200 gram boter (of roomkaas) zacht worden (niet smelten). Los de koffie-poeder in water op en roer door. Roer de toppingmix en de koffie door de boter (eerst met de hand) en klop het daarna met een mixer tot een glad mengsel. (+/- 15 min.)

Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal. Strijk de topping met een spatel over de cake uit. Bestrooi rijkelijk met gehakte hazelnoten.

 

Whole lot of Chocolate (gluten vrij)

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 oC. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Stap 2 Chocolade au bain marie* smelten, boter erdoor roeren totdat hij gesmolten is. Scheid de eieren. Roer de cakemix en losgeklopte eidooiers erdoor.

Stap 3 Klop de eiwitten stijf en spatel nu voorzichtig het eiwit beetje bij beetje door het chocolademengsel, totdat het goed gemengd is. Giet het beslag in een bakvorm.

Stap 4 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 45 min. gaar.

Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur op een rooster afkoelen.

Het glazuur

Smelt de chocolade au bain marie en voeg de crème fraîche toe. Roer door tot er een glad mengsel ontstaat.

Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal. Strijk de topping met een spatel over de cake uit. (laat het ook over de cake uitlopen)

* Bij de au bain-marie kooktechniek verwarm je een vloeistof in een kom boven een bak met warm water.

 

Walnut Caramel Apple Cake

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Vet de bakvorm in. Snijd de appels in partjes, voeg kaneel en de grof gehakte walnoten toe en zet even apart.

Stap 2 Meng de boter zacht, voeg de eieren en de cakemix toe. Roer met de hand tot een gladde massa. Klop het vervolgens met een mixer +/- 3 minuten luchtig op.

Stap 3 Voeg de appels en walnoten toe en meng door het beslag. Giet het beslag in een bakvorm.

Stap 4 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 50 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).

Bestrooi de taart met de overige walnoten en spuit er karamel over zodat de walnoten blijven plakken. Als je roomkaas gebruikt, klop dan roomkaas met karamel op en besmeer de cake ermee.

 

Dadeltaart

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Snijd de dadels grof (in 3 tot 4 stukjes). Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Stap 2 Smelt de boter op een
laag vuur samen met de bruine basterdsuiker totdat de suiker volledig is opgelost.

Stap 3 Voeg de gesneden dadels toe, verhoog het vuur iets en laat alles aan de kook komen. Kook alles 1-2 minuten, zodat de dadels lekker zacht worden.

Stap 4 Voeg op het laatst de koekmix toe en roer alles door elkaar totdat alle vocht is opgenomen.

Stap 5 Verdeel het mengsel over de bakvorm en stamp het goed plat.

Laat de dadeltaart afkoelen en strooi voor de decoratie kokos eroverheen.

Snijd de dadeltaart in puntjes, reepjes of maak er kleine bonbons van. 

Pecan Caramel Brownies

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175oC. Leg het bakpapier op de bodem van de vierkante bakvorm.

Stap 2 Smelt de chocolade en
de boter au bain marie*. Voeg de brownie-mix en de eieren al roerend toe. Roer het geheel totdat er een glad chocolademengsel ontstaat. Doe het beslag in een kom en verdeel 2/3 van de noten over het beslag.

Stap 3 Bak de brownie in het midden van de oven op 175 oC in 30-35 min. De binnenkant mag iets smeuïg zijn, niet te droog.

Stap 4 Haal de brownie uit de oven en laat het +/- 30 minuten in de vorm afkoelen.

Stap 5 Neem de brownie uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en laat het verder afkoelen.

Stap 6 Spuit de karamel speels over de afgekoelde brownie en verdeel de rest van de noten.
Snijd de brownie in 8-10 stukken.

* Bij de au bain-marie kooktechniek verwarm je een vloeistof in een kom boven een bak met warm water.

 

Scones

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 225oC. Leg de bakpapier op bodem van de bakvorm.

Stap 2 Snijd de (koude) boter met 2 messen in kleine stukjes en doe bij de scone-mix. Klop het ei samen met de karnemelk los en schenk bij de mix. Hou 1 eetlepel karnemelk apart, die heb je later nog nodig. Kneed het geheel tot een samenhangende bal.

Stap 3 Rol het deeg uit tot een lap
van +/- 2,5 cm dik. Steek 8 -10 rondjes
uit het deeg, leg op een bakblik en
bestrijk met de rest van de melk.
Strooi als laatste de rietsuiker eroverheen.

Stap 4 Bak de scones in het midden van de oven op 225 oC in 10-15 minuten goudbruin. Neem de scones uit de oven en laat ze iets afkoelen.

Serveer de Scones traditioneel met clotted cream en jam.

 

New York Cheesecake

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Leg het bakpapier op bodem van de bakvorm.

Stap 2 Doe de bodemmix in een kom en voeg de honing toe. Smelt de boter en giet het over de bodemkruimels. Meng het geheel door elkaar en verdeel over de bakvorm. Druk het geheel goed aan en zet in de koelkast.

Stap 3 Doe de roomkaas, ei en crème fraîche in een kom. Roer met een
lepel tot een gladde massa. Doe de cheesecake-mix en de slagroom erbij, klop met de mixer totdat een gladde massa. Verdeel het beslag over de bodem.

Stap 4 Bak de cheesecake in het midden van de oven +/- 60-80 minuten. De cheesecake is klaar als de randen stevig zijn, maar het midden nog een beetje “lobbig” is.

Laat volledig afkoelen en zet daarna in de koelkast (minimaal 4 uur).

 

Stroopwafel-Karamel Cheesecake

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 oC. Leg het bakpapier op bodem van de bakvorm. Doe de bodemmix in een kom en voeg de honing toe. Smelt de boter en giet het over de bodemkruimels. Meng alles door elkaar en verdeel het over de bakvorm. Druk het geheel goed aan en zet het in de koelkast.

Stap 2 Snijd 2/3 stroopwafels grof. Verwarm de stukjes stroopwafel heel
kort in de magnetron zodat ze een beetje zachter zijn. Verdeel de stroopwafels over de bodem van de springvorm. Druk het geheel goed aan en zet het in de koelkast.

Stap 3 Doe de roomkaas, ei en crème fraîche in een kom. Roer met een lepel tot een gladde massa.

Doe de cheesecake-mix en de slagroom erbij, klop met de mixer totdat een gladde massa. Verdeel het beslag over de bodem. Besprenkel de bovenkant met

1⁄2 van de karamel.

Stap 4 Bak de cheesecake in het midden van de oven 60-80 minuten. De Cheesecake is klaar als de randen stevig zijn, maar het midden nog een beetje “lobbig” is. Laat volledig afkoelen en zet daarna in de koelkast
(minimaal 4 uur).

Serveer de cheesecake met de overige karamel en bestrooi met wat stroopwafels

 

Rocky Road super de luxe

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Leg het bakpapier op bodem van de bakvorm.

Stap 2 Smelt de chocolade au bain- marie. Voeg de boter en honing toe en meng tot een mooi glad mengsel.

Stap 3 Voeg de Rocky Roadmix toe, meng goed door en giet het gehele mengsel in de bakvorm. Druk het een beetje aan.

Stap 4 Verdeel de decoratie over de bovenkant en druk heel licht in het mengsel.

Stap 5 Zet de Rocky Road een paar uur in de koelkast. Haal uit de bakvorm en laat nog 1 uur op kamertemperatuur komen voordat je gaat aansnijden.

Dit is echt belangrijk, anders gaat het brokkelen en breken.

 

Blondies

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175oC. Leg het bakpapier op de bodem van de vierkante bakvorm.

Stap 2 Smelt de chocolade en
de boter au bain-marie. Voeg de blondies-mix en de losgeklopte eieren al roerend toe. Roer het geheel totdat er een glad chocolademengsel ontstaat. Doe het beslag in de bakvorm.

Stap 3 Bak de blondies in het midden van de oven op 175 oC in 30-35 min. De binnenkant mag iets smeuïg zijn, niet te droog.

Stap 4 Haal de blondies uit de oven en laat het +/- 30 minuten in de vorm afkoelen.

Stap 5 Neem de blondies uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.

Stap 6 Snijd de blondies in 8 stukken.

 

Brownies “the original”

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175oC. Leg het bakpapier op de bodem van de vierkante bakvorm.

Stap 2 Smelt de chocolade en
de boter au bain marie*. Voeg de brownie-mix en de eieren al roerend toe. Roer het geheel totdat er een glad chocolademengsel ontstaat. Doe het beslag in de bakvorm.

Stap 3 Bak de brownie in het midden van de oven op 175 oC in 30-35 min. De binnenkant mag iets smeuïg zijn, niet te droog.

Stap 4 Haal de brownie uit de oven en laat het +/- 30 minuten in de vorm afkoelen.

Stap 5 Neem de brownie uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en laat het verder afkoelen.

Snijd de brownie in 8-10 stukken.

* Bij de au bain-marie kooktechniek verwarm je een vloeistof in een kom boven een bak met warm water.

 

White Chocolate loves Red Velvet

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 oC. Leg bakpapier op beide bodems van
de bakvormen. Meng de karnemelk met kleurstof door elkaar.

Stap 2 Meng de boter zacht, voeg de cakemix en de eieren toe. Roer het met een lepel. Voeg vervolgens in twee stappen de karnemelk en kleurstof toe. Op het laatst voeg je azijn toe. Klop het vervolgens met een mixer +/- 3 minuten luchtig op.

Stap 3 Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de cakes in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake

te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat het minstens 1 uur op een rooster afkoelen. 

De ganache

Doe de slagroom in een steelpan en breng het roerend
aan kook. Haal van de warmtebron af en voeg de witte chocolade drups. Roer totdat alle chocolade is gesmolten en er een egale glanzende massa is ontstaan.

Bewaar in de koelkast, laat goed afkoelen en roer tussendoor. Klop de ganache met een mixer op, totdat het (chocolade) slagroom is geworden. Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal. Strijk de topping met een spatel over de cake uit. Versier de cake met de chocolade schaafsel

Let op: de ganache eerst goed laten afkoelen (dikte van Griekse yoghurt), voordat je het opklopt!

 

Binnenkort verkrijgbaar: 

 

Cookie Dough & Brownies

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175oC. Leg het bakpapier op de bodem van de vierkante bakvorm.

Stap 2 Smelt 150gr chocolade en 150 gram boter
de boter au bain marie*. Voeg de brownie-mix en de eieren al roerend toe. Roer het geheel totdat er een glad chocolademengsel ontstaat.

Stap 3 Bak de brownie in het midden van de oven op 175 oC in 30-35 min. De binnenkant mag iets smeuïg zijn, niet te droog. Laat afkoelen.

Stap 4. Smelt 50 gr boter en voeg melk toe. Meng vervolgens de cookie dough mix erdoor. Schep dit met een spatel voorzichtig door het botermengsel tot het goed is gemengd.

Stap 6. Spatel vervolgens de chocolade drups erdoor heen. Verdeel het rommelig over afgekoelde brownie

Stap 7. Neem de brownie uit de bakvorm, verwijder het bakpapier.

Stap 8. Snijd de brownie in 8-10 stukken.

* Bij de au bain-marie kooktechniek verwarm je een vloeistof in een kom boven een bak met warm water.

 

Coconut Blondies

Inhoud van Bake me bakmix pakket

 

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175oC. Leg het bakpapier op de bodem van de vierkante bakvorm.

Stap 2 Smelt de chocolade en
de boter au bain-marie. Voeg de blondies-mix, de kokosmix en de losgeklopteeieren al roerend toe. Roer het geheel totdat er een glad chocolademengsel ontstaat. Doe het beslag in de bakvorm.

Stap 3 Bak de blondies in het midden van de oven op 175 oC in 30-35 min. De binnenkant mag iets smeuïg zijn, niet te droog.

Stap 4 Haal de blondies uit de oven en laat het +/- 30 minuten in de vorm afkoelen.

Stap 5 Neem de blondies uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.

Stap 6 Snijd de blondies in 8-10 stukken.

Hummingbird cake

Inhoud van Bake me bakmix pakket

 

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Hak de pecannoten grof.

Stap 2 Pel de bananen, doe ze in een kom en prak ze met een vork. Laat de stukjes ananas uitlekken, en hak ze fijn. Voeg de olie, gehakte pecannoten, eieren, rozijnen, banaan en ananas toe. Meng de cakemix met een spatel erdoor, zorg dat alles goed vermengd is en giet het beslag in een bakvorm.

Stap 3 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).

Neem de cake uit de oven en laat op een rooster minstens 1 uur afkoelen.

De topping

Laat de boter (of roomkaas) zacht worden (niet smelten) roer de toppingmix erdoor (eerst met een lepel) en daarna met een mixer, tot er een glad mengsel ontstaat. (+/- 15 min.)

Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal om af te koelen. Strijk de topping met een spatel over de cake uit.

Decoreer met overige pecannoten.

TIP Met een paar eetbaare bloemen zoals bv viooltjes, wordt de taart nog mooier!

S’mores brownies

Inhoud van Bake me bakmix pakket

 

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175oC. Leg het bakpapier op de bodem van de vierkante bakvorm.

Stap 2 Smelt 150gr chocolade en 150 gram boter
de boter au bain marie*. Voeg de brownie-mix en de eieren al roerend toe. Roer het geheel totdat er een glad chocolademengsel ontstaat.

Stap 3 Spatel de 1/2 biscuit/chocolade mengsel door het beslag en schenk het beslag in de bakvorm.

Stap 4 Maak af met de overige koekjes en chocolade en verdeel de marshmallows er overheen.

Stap 5 Bak de S’mores in het midden van de oven op 175 oC in 30-35 min. De binnenkant mag iets smeuïg zijn, niet te droog.

Stap 6 Haal de S’mores uit de oven en laat het +/- 30 minuten in de vorm afkoelen.

Stap 7 Neem de S’mores uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en laat het verder afkoelen.

Stap 8 Snijd de S’mores in 8-10 stukken.

* Bij de au bain-marie kooktechniek verwarm je een vloeistof in een kom boven een bak met warm water.

Coco-Loco layerd vegan bars

Inhoud van Bake me bakmix pakket

How to

Stap 1 Leg het bakpapier op de bodem van de vierkante bakvorm.

Stap 2 Doe de bodemmix in je keukenmachine en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken. Druk de bodemmix in het bakvorm en zet in de koelkast.

Stap 3 Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn, laat ze uitlekken en doe ze samen met 200 ml kokosmelk en kokosolie in de in de keukenmachine. Voeg op het laatst de kokosmix en de ahornsiroop. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de eerst laag taart en zet weer terug in de koelkast.

Stap 4 Giet de overige 200 ml kokosmelk en de chocoladedrups in een pan en verwarm. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet de chocolademengsel over de kokoslaag Laat de taart in de koelkast afkoelen en strooi voor de decoratie kokos eroverheen.

Stap 5 Snijd de taart in de repen