Bread-a-licious "Volkoren" Chorizo/noten/pesto

€13,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Bread-a-licious"Volkoren" 

(Chorizo-noten-pesto)

 

Inhoud:

500gr volkoren broodmix

Chorizo

Notenmix

Pesto

“strooi bloem” 

Zelf toevoegen

3,2 dl - 3,4dl lauwwarm water

1 eetlepel olijfolie

optioneel mozzarella of een andere “zachte” kaas

24cm bakvorm

bakpapier

Stap1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de broodmix in een (meng)kom en giet 3,2dl water en olijfolie erbij.  Mix een paar minuten goed door elkaar tot er een geheel ontstaat. Indien nodig giet er wat extra water bij.

Stap2. Strooi wat bloem op een oppervlak en ga hier het deeg verder met je handen kneden, zo’n 10-15 minuten. 

Stap3. Leg het deeg daarna in een bal terug in de kom. Dek af met een iets vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen, op een warme plek.

Stap 4. Als het deeg goed gerezen is haal je het weer uit de kom en kneed je het nog even goed door.

Stap 5. Snijd chorizo in kleine blokjes en hak de notenmix (grootte naar wens)

Stap 6. Rol het deeg uit tot een ovale “pizzabodem” ong. 1 cm dik en besmeer met pesto. Strooi de walnoten en chorizo eroverheen, net alsof je een pizza belegt. Hou iets van chrozo en noten over voor de stap 9. 

Stap 7. Vouw de 2 buitenste gedeeltes naar binnen over het midden en druk het plat. Rol de lap deeg daarna op.

Stap 8. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg hier de deegrol rechtop in, en druk het goed aan. Dek af met de vochtige theedoek en laat nog een uur rijzen.

Stap 9. Bestrooi nonchalant met nog restjes pesto, nootjes en chorizo. Besprenkel evt nog met wat olijfolie. Schuif het brood in de oven en bak hem daarna in ca. 35-40 minuten gaar. Laat het 10 minuten rusten.  

Laat het brood iets afkoelen en haal het dan uit de bakvorm. Eet dit geweldige brood bij een borrel met olijfolie of gewoon bij de lunch. Jij mag kiezen.

Ingrediënten:

Volkorne tarwemeel, bruine basterdsuiker, droge gist, zout, tarwe enzymen

Hoe maak je een Bread-a-licious brood?

Zo!

tip: maak mini broodjes en vries ze in.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen