Hummingbird taart bakmix

€14,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Wat is dit een heerlijke, frisse taart, zeg! Lekker fruitig, met een vleugje van diverse specerijen. 

Doordat de bakmix perfect op smaak is gebracht en ook juist afgewogen is het echt een piece of cake om deze waanzinnige taart te serveren aan je vrienden of familie. 

Op zoek naar een ideaal cadeau of relatiegeschenk?

Hoe leuk is het om deze bakmix aan iemand te schenken?! Je vult verzendadres in en wij zorgen ervoor dat de bakmix als een mooi geschenk aankomt! Maak het cadeau af door een leuk wenskaart toe te voegen. 

Deze taart kan je prima veganistisch maken, door eieren te vervangen door een extra banaan toe te voegen of 80 gram appelmoes. Wordt je taart nog fruitiger! Boter vervang je door plantaartdige boter of vegan cream cheese.

Inhoud voor 12-16 personen

500 gram cakemix

100 gram pecannoten (75 voor de cake en 25 voor decoratie)

60 gram rozijnen

200 gram toppingmix

Zelf toevoegen

4 rijpe bananen

425 gr (een blik) ananas

2 eieren

250 ml olie

200 gram boter of

50gr boter en 150 gr roomkaas (voor de topping)

 

Overig

bakvorm 24 cm

bakpapier

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Hak de pecannoten grof.

Stap 2 Pel de bananen, doe ze in een kom en prak ze met een vork. Laat de stukjes ananas uitlekken, en hak ze fijn. Voeg de olie, gehakte pecannoten, eieren, rozijnen, banaan en ananas toe. Meng de cakemix met een spatel erdoor, zorg dat alles goed vermengd is en giet het beslag in een bakvorm.

Stap 3 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).

Neem de cake uit de oven en laat op een rooster minstens 1 uur afkoelen.

De topping

Laat de boter (of roomkaas) zacht worden (niet smelten) roer de toppingmix erdoor (eerst met een lepel) en daarna met een mixer, tot er een glad mengsel ontstaat. (+/- 15 min.)

Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal om af te koelen. Strijk de topping met een spatel over de cake uit.

Decoreer met overige pecannoten.

TIP Met een paar eetbaare bloemen zoals bv viooltjes, wordt de taart nog mooier!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen