White Chocolate Honey taart bakmix

€12,95
Artikelnummer: 8720299217089
Levertijd: 1-2 werkdagen

En taart bakken waar niets mee fout kan gaan?

Een fluweel zachte witte chocoladetaart met een vleugje honing. Een taart die zich uitstekend leent om mee te variëren. Met wat super leuk sprinkles maak je de mooiste taarten in een handomdraai! e

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Verstuur dan een Bake Me bakmix naar je vriendin, moeder of buurvrouw. Verras iemand met een gratis, handgeschreven persoonlijke boodschap, wij zorgen dat het pakketje mooi ingepakt wordt. Wedden dat je niet meer stuk kunt bij de ontvanger?

Inhoud 12-16 personen:

  • 500 gram cakemix
  • 200 gram witte chocodrups
  • 4 sticks honing
  • chocolade schaafsel (decoratie)

Zelf toevoegen:

  • 5 eieren
  • 250 gram ongezouten boter of olijfolie (of een plantaardig alternatief)
  • 200 ml ongezoete slagroom (voor de ganache)

Overig:

  • Bakvorm 24cm
  • Bakpapier

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180oC. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Stap 2 Meng de boter zacht, voeg de eieren, twee honingsticks en cakemix toe. Roer met een lepel tot een gladde massa. Klop het vervolgens met een mixer +/- 3 minuten luchtig op. Giet het beslag in een bakvorm.

Stap 3 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur op een rooster afkoelen.

De ganache

Doe de slagroom in een steelpan en breng het roerend aan kook. Haal van de warmtebron
af en voeg de witte chocolade drups en twee honingsticks toe. Roer totdat alle chocolade is gesmolten en er een egale glanzende massa is ontstaan.

Bewaar in de koelkast, laat goed afkoelen en roer tussendoor. Klop de ganache met een mixer op, totdat het (chocolade) slagroom is geworden. Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal. Strijk de topping met een spatel over de cake uit.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen