Whole lot of Chocolate taart - bakmix

€16,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Chocolade addicts opgelet! 

Ken je de chocoladetaart uit "Matilda" van Roal Dahl? Ja... die dus! Die maak je voortaan zelf, of samen met je kids. Een waanzinnig lekker taartje, door de enorme hoveelheid chocolade, kan er eigenlijk niets fout gaan. Daarnaast is deze mix zonder bloem of andere toevoegingen, en ook tarwevrij. 

Op zoek naar een ideaal cadeau of relatiegeschenk?

Hoe leuk is het om deze bakmix aan iemand te schenken?! Je vult verzendadres in en wij zorgen ervoor dat de bakmix als een mooi geschenk aankomt!

Inhoud 12-16 personen:

350 gram cakemix
225 gram pure chocolade (beslag)
225 gram pure chocolade (vulling)

Zelf toevoegen:

170 gram boter
6 eieren
225 gram crème fraiche (vulling)

Overig:

Bakvorm 24cm
Bakpapier

How to:

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 oC. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Stap 2 Chocolade au bain marie* smelten, boter erdoor roeren totdat hij gesmolten is. Scheid de eieren. Roer de cakemix en losgeklopte eidooiers erdoor.

Stap 3 Klop de eiwitten stijf en spatel nu voorzichtig het eiwit beetje bij beetje door het chocolademengsel, totdat het goed gemengd is. Giet het beslag in een bakvorm.

Stap 4 Bak de cake in het midden van de oven in +/- 45 min. gaar.

Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur op een rooster afkoelen.

Het glazuur

Smelt de chocolade au bain marie en voeg de crème fraîche toe. Roer door tot er een glad mengsel ontstaat.

Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal. Strijk de topping met een spatel over de cake uit. (laat het ook over de cake uitlopen)

* Bij de au bain-marie kooktechniek verwarm je een vloeistof in een kom boven een bak met warm water.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen